• Actuele informatie rondom het Coronavirus

  13 mrt 2021 | News
 • Coronaprotocol

  Update 1 oktober 2021

  Na de versoepelingen van de Coronamaatregelen als gevolg van de persconferentie van 25 september volgt Zwemclub Zeist het Corona-protocol van SRO Dijnselburg. De eerder door de Zwemclub Zeist uitgegeven protocollen zijn niet meer van kracht.

   

  Update 17 september 2021

  Lees voor de meest actuele informatie rondom wedstrijden het aanvullend coronaprotocol.

  Wij volgen bij al onze lessen en trainingen een Coronaprotocol:

  Onze protocollen zijn afgeleid van het protocol verantwoord zwemmen van WaterVrij, een initiatief van WiZZ - Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen.  Update 8 maart 2021: Zwemlessen mogen weer vanaf 16 maart

  Tijdens de persconferentie is bekendgemaakt dat de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 maart weer hervat mogen worden. Dit betekent dat wij vanaf 18 maart aanstaande weer starten met de ABC-zwemlessen en zwemvaardigheid.

  Waterpolo en wedstrijdzwemmen mogen helaas nog niet starten.

  ABC-swimminglessons for children untill 12 years old will start again from 18 March. 


  Update 12 januari 2021: Lockdown verlengd: Zwembaden gesloten tot en met 9 februari

  Als gevolg van de verlengde lockdown blijven de zwembaden gesloten tot en met 9 februari 2021.

  All swimmingpools will stay closed until 9 February 2021 

  ---

  Update 15 december 2020: Zwembaden gesloten tot en met 19 januari 2021

  Premier Rutte heeft maandag 14 december 19.00 uur een harde lockdown aangekondigd waarbij vrijwel alle openbare voorzieningen worden gesloten tot en met 19 januari 2021. Dit betekent ook dat de zwembaden sluiten tijdens deze periode. We hopen na deze datum alle lessen en trainingen weer te kunnen hervatten. 

  From today until 19 January 2021 all swimmingpools will be closed. We hope to continue all lessons and trainings from then. We will keep you informed.

  ---

  Update 30 november 2020: Mondkapjesplicht vanaf 1 december

  Vanaf 1 december 2020 gaat de landelijke mondkapjesplicht in. Dit betekent voor iedereen van 13 jaar of ouder die naar het zwembad komt het volgende: 

  • Bij binnenkomst in het zwembad is het dragen van een mondkapje wel verplicht
  • Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers
  • Vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers)
  • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt altijd een mondkapjesplicht, tenzij je actief meesport (ook op de kant), dan hoef je geen mondkapje op

  Uitzonderingen

  • Zwemonderwijzers (in het water en op de kant) hoeven tijdens de zwemles geen mondkapje te dragen. Voor en na de zwemles geldt ook voor hen wel een mondkapjesplicht
  • De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

  Wat voor een mondkapje?
  Gebruik een niet-medisch mondkapje. Dit kan een wegwerpexemplaar of een stoffen exemplaar zijn welke je na gebruik kunt wassen. Het advies is om het mondkapje zo lang mogelijk op te houden en niet steeds af te zetten.
  Belangrijk is: raak het mondkapje alleen aan met schone handen. Wissel en was mondkapjes vaak. Wegwerpmondkapjes draag je één keer en gooi je daarna bij het restafval. Stoffen mondkapjes was je na eenmalig gebruik op 60 graden.


  Let op!

  Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje, zie Rijksoverheid.

  Afstand houden

  In het zwembad geldt uiteraard de veilige afstandsnorm van 1,5 meter. De veilige afstandsnorm geldt niet tussen:
  1. kinderen tot en met twaalf jaar en andere personen
  2. kinderen tot en met zeventien jaar onderling

  ---

  Update 19 november 2020

  De zwembaden mogen weer open! Dat betekent dat vanaf vandaag alle lessen en trainingen weer worden hervat. De hierbij geldende regels lees je in het Coronaprotocol.

  From today we can pick up all swimming lessons and trainings conform the Coronaprotocol.